Wat is Reiki?

Het woord Reiki is opgedeeld in twee woorden:

Rei ( universeel ) en Ki ( levensenergie )

We kunnen dus wel zeggen dat met Reiki Universele levensenergie bedoeld wordt, die overal in aanwezig is. Niet alleen in mensen maar ook in planten, dieren en alle materie.

De mens is niet alleen maar een optelsom van spieren, botten en organen. We hebben een denkvermogen, we hebben emoties en er is sprake van een zielsniveau. De mens is een energetisch wezen in een fysiek lichaam.

Levensenergie is onmisbaar voor je leven en gezondheid. Een tekort aan levensenergie, of een verstoring hiervan, veroorzaakt gezondheidsklachten zoals: vermoeidheid, uitputting, stress, hartritmestoornis, hoofdpijnen, depressies, slaapproblemen, concentratieverlies en geheugenproblemen.

Als er sprake is van voldoende levensenergie spreken we ook wel over een lichaam en geest in balans. Als er een tekort is aan levensenergie spreken we van disbalans.

Een gezond lichaam heeft een gezonde energetische uitstraling. Als er sprake is van ziekte of ongezond zijn geeft het lichaam aan waar er minder energie is. Soms kan de energie verzwakt worden door een lichamelijke blessure maar het kan ook een geestelijke of emotionele oorzaak hebben, of een combinatie hiervan. In alle gevallen is het goed om logisch na te denken over wat nodig is om weer gezond te worden en de energie weer op pijl te brengen.

Reiki ( de universele levensenergie ) stimuleert de heelwording van ons lichaam, onze geest, onze emoties en onze spirit. Het stimuleert het zelfhelende vermogen van ons lichaam.

Reiki is een oude oosterse geneesmethode, die eind 19e eeuw herontdekt werd door de Japanse arts Mikao Usui. Hij heeft deze vorm van zelfheling de naam Reiki gegeven. Het is een methode waarbij energie door de handen wordt doorgegeven. Dit kan door een zelf behandeling of door een behandeling te ontvangen door iemand die is ingewijd in Reiki.

Ik ervaar Reiki als een eenvoudige methode om toe te passen bij disbalans en een fijne manier om dagelijks in te zetten om bewustzijn en een gelukkig leven na te streven.