Usui systeem

 

 

Reiki “Usui Shiki Ryoho” is genoemd naar zijn oprichter, dr. Mikao Usui. Het is een systeem van natuurlijk genezen. Het wordt ook wel een spirituele geneeswijze genoemd.

Mikao Usui

Aan het begin van de negentiende eeuw voelde dr. Usui het als een uitdaging om antwoord te krijgen op een vraag die hem gesteld was door een van zijn studenten.
Hij startte een onderzoek naar de genezingen van de grootste spirituele leraren uit de geschiedenis. Door zijn reizen, studie, onderzoek en meditatie ontwikkelde hij de heelwijze van Reiki en hij besteedde de rest van zijn leven aan het toepassen en onderwijzen van deze methode.
In het begin legde hij zich voornamelijk toe op het dagelijks genezen van mensen.
Later leidde hij ook leerlingen op.

Eén van die leerlingen, Chujiro Hayashi, volgde Dr Usui op toen deze overleed.
Hij stichtte twee Reiki-klinieken, waardoor het mogelijk werd op nog grotere schaal Reiki toe te passen bij zieke mensen en tegelijkertijd leerlingen op te leiden.

Een van deze mensen was Mevr. Takata. Zij praktiseerde en onderwees van 1937 tot aan haar dood in 1980 Reiki in de VS en Canada als opvolgster in het systeem.

Haar opvolgster in 1980 is haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto. In deze fase is Reiki wereldwijd geworden.
Phyllis heeft over de hele wereld gereisd om mensen te ondersteunen en Reiki te begeleiden in het systeem van Reiki “Usui Shiki Ryoho”. Zij stichtte de Reiki alliance.

Voordat Phyllis is overgegaan in maart 2019 werd duidelijk dat Johannes Reindl haar opvolger is. Hij is momenteel de Grandmaster van Reiki Usui Shiki Ryoho.

 

Vandaag de dag praktiseren miljoenen mensen over de hele wereld Reiki.