Reiki Cursussen

Reiki 1e graad cursus

Een Reiki 1e graad cursus doe je in eerste instantie voor jezelf!

Als je kiest om een Reiki cursus te gaan doen geef je jezelf een groot cadeau.
In de Reikicursus eerste graad leer je in 4 dagdelen hoe je Reiki kunt geven en ontvangen d.m.v. verschillende handposities. Je leert hoe je jezelf dagelijks kunt behandelen en hoe je iemand anders kunt behandelen. We werken vooral met de eenvoud van Reiki. Wil je hier meer over weten mail dan even.

Na de eerste graad cursus kun je jezelf en anderen in je omgeving behandelen zonder een professionele behandelaar te zijn.
Het is vooral fijn om ervaring op te gaan doen met wat je geleerd hebt in de cursus en de dagelijkse behandeling toe te passen bij jezelf.

Iedereen kan Reiki leren. Je hebt er geen speciale vooropleiding voor nodig. Reiki is niet gebonden aan een bepaalde leeftijd, religie of dagelijkse omstandigheid.

In de agenda staan de data. Andere data zijn mogelijk in overleg.

Reiki 2e graad cursus

Het is niet vanzelfsprekend dat je na je Reiki 1e graad ook een Reiki 2e graad cursus gaat doen.
De wens om je in jezelf te verdiepen, te investeren in je persoonlijke en spirituele ontwikkeling is het belangrijkste.

Je kunt de 2e graad al doen als je minimaal drie maanden Reiki 1 hebt.
Zelf raad ik aan om eerst een jaar aan de slag te gaan met Reiki 1, te oefenen met de handposities, eventueel eens te oefenen met het geven van een behandeling aan iemand anders, voordat je de volgende stap gaat zetten. In ieder geval geef je jezelf dagelijks een behandeling en je past toe wat je in de cursus geleerd hebt.
Reiki 2e graad is een diepere verbinding met het Usui Shiki Ryoho systeem.
Het wachten op “de juiste tijd” en de bewuste keuze voor de 2e graad maakt het tot een prachtig cadeau aan jezelf, waar je je leven lang plezier van kunt hebben. Je leert tijdens deze cursus werken met symbolen.
Als je er meer over wilt weten en je hebt al Reiki eerste graad, maak dan een afspraak om er samen over te praten. Dat kan telefonisch of met videobellen.

Reiki 3e graad/ Reikimaster opleiding

Als je na de 2e graad verder wilt om professioneel met Reiki te gaan werken is het mogelijk om de opleiding tot Reikimaster te starten.
Het is een intensieve opleiding die minimaal 1 jaar duurt waarbij je meerdere stage’s loopt. Belangrijk is dat je Reiki toepast in je eigen leven. Als je hier meer over wilt weten of een leraar zoekt die bij jou past neem dan contact op.

Anja Engelen heeft op 22-8-2011 haar Reikimasteropleiding bij La Source afgerond en heeft nu haar praktijk “Wu Wei” in Dussen.

Op 10-09-2020 heeft Antoine Sonneveld zijn opleiding tot Reikimaster afgerond. Hij heeft zijn praktijk in Tilburg. Website volgt binnenkort.